image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image
images
Ask our legal expert!
Gencs Valters
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.

Kaksoiskansalaisuus on pian mahdollista Liettuassa

27 June 2016
Facebook Twitter Linkedin

Siitä asti kun Liettua sai itsenäisyytensä takaisin 1990 luvulla, Liettuassa on ollut tiukka kielto koskien kaksoiskansalaisuutta. Tästä huolimatta on tiettyjä poikkeuksia, joiden mukaan tietyt toisen maan kansalaiset voivat hakea ja joille voidaan myöntää Liettuan kansalaisuus ilman että he menettävät alkuperäisen kansalaisuutensa, mutta tämä on mutkikas prosessi, joka hoidetaan Maahanmuutto Toimistossa. Tästä syystä tilanne Liettuan alkuperäisten diasporien kanssa on ollut erittäin vaikea, etenkin litvakien ja juutalaisten diasporien kanssa, jotka ovat muuttaneet Yhdysvaltoihin.  

 

Lähitulevaisuudessa tilanne tulee vaihtumaan kaksoiskansallisuuden hyväksi. Ensinnäkin, Liettuassa on vahva poliittinen muutoshalu kaksoiskansalaisuutta koskien, parlamentti on menestyksellisesti aloittanut lakimuutokset. Parlamentti päätti äänestää 21.06 näistä lakimuutoksista, ja 23.06 lakimuutokset aiotaan hyväksyä. 

 

Toiseksi, Liettuan tuomioistuinten nykyinen käytäntö näyttää kannustavan ja hyväksyvän hakijoiden oikeutta kaksoiskansalaisuuteen, ja monia hakemuksia on hyväksytty tuomioistuimissa viime aikoina.  

 

Jonkin verran aikaa menee vielä enne kuin uusi laki tulee voimaan, mutta uskomme vahvasti että näiden muutosten jälkeen, kaksoiskansalaisuuden saavuttaminen tulee olemaan helpompaa Liettuassa.  

 

Jos haluat lisää tietoa koskien kaksoiskansalaisuutta Liettuassa, ole hyvä ja ota yhteyttä lakimiehiimme seuraavasta sähköpostista: info@gencs.eu.

 

 

T: +370 52 61 1000

F: +370 52 61 1100

 

www.lavvocato.eu

www.attorneys-at-law.eu

www.baltic-lawfirm.eu

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.