image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image
images
Ask our legal expert!
Gencs Valters
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.

Työtekijän erotaminen Virossa -Osa kaksi

28 June 2016
Facebook Twitter Linkedin

Työsopimuksen lopettaminen osapuolten sopimuksesta

Osapuolet voivat vapaasti sopia työsopimuksen lopettamis-perusteista. Tapauksissa, joissa osapuolet sopivat työsopimuksen päättymisestä, tuomioistuimen tai muun lakisääteisen instituution hyväksyntää ennen kun sopimuksen päättyminen on voimassa ei tarvita. Osapuolten väliset työsopimusten lopettamispäätökset, joissa työtekijä luopuu tietyistä lakisääteistä oikeuksistaan ovat sitovia vain silloin kun ne täyttävät tietyt vaatimukset.

Johtajat tai muut Seniori Asiamiehet

Johtajien tai muiden Senioreiden työsuhteen päättymistä ei ole säädetty. Lakisäätäisen johtajan työsopimuksen päättyminen ei tarkoita, että johtajuus automaattisesti loppuisi. Tähän tarvitaan tosia toimenpiteitä, jotka ovat yleensä yrityksen ythiöjärjestyssessä. Special Rules For Categories of Employee:n alla ei ole kategorisoitu työtekijöitä, joihin erikoissäännöt soveltuvat, mutta on tiettyjä henkilöitä (odottavat naiset) voivat hyötyä paremmasta suojelusta epäoikeudenmukaista erottamista vastaan. 

 

Erikoissäännöt taloudellisissa vaikeuksissa oleville yrityksille

Työantaja voi poikkeuksellisesti päättää työsopimuksen taloudellisista syistä, jos työsuhde, jota jatketaan sovituilla ehdoilla, vaikeutuu huomattavasti tai muuttuu mahdottomaksi, koska työn määrä laskeutuu, työ uudelleenjärjestetään tai lomautuksen vuoksi. 

 

Lomauttaminen on poikkeuksellinen muoto työsopimuksen purkamiseen, mutta on pätevä silloin kun:

1. työantajan toiminta lopetetaan; tai

2. työantaja julistaa konkurssin tai konkurssi-prosessit on  viety loppuun, vaikka konkurssia ei ole julistettu, konkurssi-prosessit kumotaan

 

Ennen kuin työsopimus lopetetaan lomauttamisen vuoksi, työantajan pitäisi tarjota työtä jollekulle toiselle. Työantajan on sitten tarvittaessa järjestettävä työtekijän koulutus uutta tehtävää varten tai muuttaa työtekijän työehtoja ellei muutokset aiheuta tarpeettoman korkeita menoja työantajalle. Työantajan on otettava huomioon tasa-arvoisen kohtelun periaate työsopimusta lopettaessa. Silloin kun työsopimus lopetetaan lomauttamisen vuoksi, työtekijät, joilla on alle kolme vuotiaita lapsia, on etuoikeus pitää työpaikkansa. 

 

Jos haluat lisää tietoa, ole hyvä ja ota yhteyttä lakimiehiimme seuraavasta sähköpostista: info@gencs.eu.

 

 

T: +370 52 61 1000

F: +370 52 61 1100

 

www.lavvocato.eu

www.attorneys-at-law.eu

www.baltic-lawfirm.eu

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.