image
Ask our legal expert!
Gencs Valters
image
images
Ask our legal expert!
Gencs Valters
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.

E-residenssi

4 July 2016
Facebook Twitter Linkedin

E-residenssi Virossa

E-residenssi on digitaalinen henkilöllisyys, joka on kehitetty ulkomaalaisille. Vuonna 2014 Virosta tuli ensimmäinen maa, joka myönsi elektronisen residenssin ulkomaalaisille. E-asukkaille myönnetään Digitaalinen henkilökortti, joka on samankaltainen kuin pysyvän oleskeluluvan saaneilla asukkailla Virossa. E-residenssi on kaupallinen digitaalinen henkilöllisyys, joka on avoin kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita perustamaan paikasta riippumattoman online liiketoiminnan. E-asukkaiden Digitaalinen henkilökortti ei vaadi täyttä oikeudellista residenssiä, veroresidenssiä, Viron kansalaisuutta tai oikeutta saapua Viroon. 

 

E-residenssi mahdollistaa turvallisen pääsyn Viron digitaalisiin palveluihin. E-residenssi mahdollistaa myös asiakirjojen ja sopimusten allekirjoittamisen digitaalisesti. Tämä digitaalinen identifiointi ja allekirjoittaminen on yhtälailla laillisesti sitova kuin kasvotusten ja käsinkirjoitetut allekirjoitukset Euroopan Unionissa. 

 

Digitaalinen henkilökortti ei ole fyysinen henkilökortti, eikä siinä ole kuvaa, mutta siinä on mikrosiru ja suojausvarmenteita. 

E-residenssin hyödyt ja palvelut

E-residenssin haltijalla on oikeus perustaa yritys verkossa. Virolaisten yritysten perustaminen, rekisteröinti ja hallinto voidaan suorittaa verkossa. Virolaisen yrityksen tuloja ei veroteta, vain voitoista, jotka jaetaan osakkeenomistajille, verotetaan. Koska e-residenssi ei perusta vero-residenssiä, joitakin ongelmia saattaa nousta, esimerkiksi kaksinkertainen verotus. E-residenssi mahdollistaa yrityksen hallinnoinnin verkossa digitaalisen henkilökortin avulla. Yrityksen hoitaminen verkossa on kätevää. 

 

E-residenssi mahdollistaa myös pankkitilin avaamisen Virossa. Verkkopankki mahdollistaa turvallisen tavan siirtää rahaa verkossa, tilin hallinnon verkossa, verojen ilmoituksen sekä verkkomaksun palveluiden tarjoajille. Huomaathan ettei E-residenssi takaa pankkitiliä, eri pankeilla on eri käytännöt tähän liittyen. 

 

Digitaaliset allekirjoitukset, jotka on tehty digitaalisen henkilökortin avulla ovat laillisesti samanarvoisia kuin käsinkirjoitetut allekirjoitukset. Digitaaliset allekirjoitukset ovat päteviä E-allekirjoituksia EU Direktiivi 1999/93/EC:n mukaan. 

Miten E-residenssin voi saada?

Hakemusvaiheessa ensimmäinen askel on lähettää asiakirjat. 2015 toukokuusta lähtien on mahdollista hakea e-residenssiä verkossa. Hakemuksen voi myös antaa henkilökohtaisesti Viron ulkomaalaisten edustajien palvelupisteissä, postitse tai sähköpostin kautta. Yleisesti e-residenssin käsittelyaika on yksi kuukausi, mutta se voi vaihdella riippuen kysynnästä ja mistä se on haettava. E-residenssi on avoin aikuisille (yli 18-vuotiaat) ja sen myöntäminen on kokonaan Viron Poliisi ja Vartija Komitean harkintavallan alla. 

 

Hakemusmaksu on maksettava ja hakijan on annettava biometriset tiedot taustan tutkimista varten. Hyvällä ehdokkaalla ei saisi olla rikollista taustaa. Viron Poliisi ja Vartija Komitea tekee taustatutkimuksen ennen kun e-residenssi myönnetään. Taustatutkimus kestää noin 10-15 työpäivää. Kun hakemus on hyväksytty, hakija voi hakea digitaalisen henkilökorttinsa Viron ulkomaalisten edustajien-toimistoilta. 

 

Jos kaipaat oikeudellista avustusta Virossa, Latviassa tai Liettuassa, ole hyvä ja ota yhteyttä meidän lakimiehiimme seuraavasta osoitteesta info@gencs.eu

For questions, please, contact Valters Gencs, attorney at law at info@gencs.eu


folow us folow us folow us rss

The material contained here is not to be construed as legal advice or opinion.

© Gencs Valters Law Firm, 2016
Submit
Claim your FREE copy
Doing Business Guide in the Baltics.